SVO leerlingen

Momenteel hebben wij 2 nieuwe SVO leerlingen in de slagerij.

 • Corné; volgt de opleiding voor leerlingslager (1e jaars)
 • Miek; volgt de opleiding tot winkelslager


Meester worstmaker

Rick Megens geslaagd voor opleiding ‘Meester Worstmaker’

Tijdens de Jaarvergadering van Het Worstmakersgilde heeft Rick Megens zijn diploma uitgereikt gekregen van de opleiding ‘Meester Worstmaker’.

Meester Worstmaker

De opleiding ‘Meester Worstmaker’ is een initiatief van Het Worstmakersgilde en bedoeld om de vakkennis van de aangesloten leden op een nog hoger peil te brengen. Zo krijgt men nog meer inzichten als het gaat om het gebruik van grondstoffen, kruiden en specerijen. Elk onderdeel wordt met een theorie- en praktijktoets afgesloten. Rick, werkzaam bij Gildeslager Arno de Best, Nieuw-Bergen heeft alle toetsen glansrijk doorstaan. Vermeldenswaardig is dat slechts een select gezelschap jaarlijks aan deze opleiding mag deelnemen.

Vakman

De verkregen inzichten komen niet alleen aan de bereiding van het bestaande assortiment worst en vleeswaren ten goede, ook mag u rekenen op smakelijke innovaties. Meer in het algemeen is de worstmakerij van Gildeslager Arno de Best ingericht volgens alle hedendaagse eisen op het gebied van voedselveiligheid. Hier verwerkt men uitsluitend kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen.

Het Worstmakersgilde

Net als bijna 150 collega-slagers is Gildeslager Arno de Best aangesloten bij Het Worstmakersgilde. De rode draad door de formule is authentiek vakmanschap. Heel regelmatig nemen de ondernemers op regionaal niveau een kijkje in elkaars worstmakerij. Zo wordt men continu gevoed met nieuwe recepturen en bereidingswijzen. Het resultaat ziet u in de toonbank.

Opnieuw titel bij slagerij Arno de Best

Jack Goumans, werkzaam bij slagerij Arno de Best in Nieuw-Bergen, is geslaagd als Meester Worstmaker. Arno de Best behaalde al eerder deze prestigieuze titel.

Meester Worstmaker is een initiatief van het Worstmakers Gilde, een landelijke stichting van ambachtelijke slagers met als doel: worsten en vleeswaren maken van topkwaliteit. Om de vakkennis op een nog hoger peil te brengen, wordt voor de deelnemers een speciale training uitgestippeld. Alle aspecten van het maken van worst en vleeswaren komen daarbij uitvoerig aan de orde.
Ook onderwerpen als het belang van de versheid van producten, perfecte ambachtelijke afwerking van de worst en vleeswaren en het juiste gebruik van kruiden en specerijen worden behandeld. Het gaat immers om de kwaliteit en een goede smaak, zodat de consument het beste van het beste krijgt.
De deelnemers moesten vijf toetsen afleggen op zowel theoretisch als praktisch vlak, de zogenaamde meesterproef. Om het diploma te halen en de felbegeerde Gildespeld te ontvangen, dienen worsten en vleeswaren van onberispelijke kwaliteit te zijn.

Verbouwingsnieuws

De uitbouw aan de slagerij is duidelijk binnen en buiten te zien!
Wij hebben een nieuwe warme keuken in de slagerij. Hier worden alle maaltijden en bereide producten gemaakt. (Vers en ambachtelijk)
Ook hebben een nieuwe koelruimte, nieuwe opslagruimte en in de toonbank meer ruimte voor maaltijden.
Vooral het buitenaanzicht is geheel veranderd!


Sponsoring

Sponsoring voetbalclub Motagnards Bergen

RKVV Montagnards is opgericht op 13 mei 1928. De vereniging bestaat uit ongeveer 400 leden waarvan de helft jeugdleden zijn. Wij zijn de trotse sponsor van de D2. Wij hebben het team voorzien van t-shirtjes.Sponsoring volleybalclub V.C. Montagnards

Volleybalvereniging Montagnards Bergen (L) bestaat vanaf januari 1959 en is een vereniging waar het plezier in de volleybalsport voorop staat. Elk lid kan de sport op haar of zijn eigen niveau beoefenen. Binnen de vereniging kan dat in de volgende groepen: mini’s (vanaf 6 jaar), dames jeugd, dames senioren, dames recreanten, heren recreanten en recreanten mixed. De vereniging telt ongeveer honderd leden. Slagerij Arno de Best heeft de mini's (vanaf 6 jaar) voorzien van t-shirtjes.

Sponsoring Judovereniging

Judo Ryu Maasduinen is dé judovereniging in de gemeenten Bergen en Boxmeer die bestaat sinds 1976. Met als motto “Op basis van techniek gezamenlijk werken aan individuele doelen”, kunnen kinderen vanaf 4 jaar tot volwassenen op hoge leeftijd op zijn of haar eigen niveau met judo of karate bezig zijn.

Slagerij Arno de Best heeft het jongensteam -12 jaar gesponsord met het logo op het judopak.


 

Oorkondes

Onlangs zijn er diverse producten van ons gekeurd door een vakjury. Voor deze producten hebben wij een gouden bekroning gescoord!

Bekroonde producten

Uiteraard zijn wij erg trots op deze behaalde resultaten; het kenmerkt de kwaliteit van onze producten.

Kalkoensalade - Goud

Mediterraanse schotel - Goud met ster!

Goulashsoep - Goud

Grillspek - Goud

Rookworst - Goud


Eerder bekroond

Eerder werden onderstaande producten ook al bekroond met GOUD!

 • Achterham
 • Ardenner rollade
 • Boterhamworst
 • Coppa di Limburg
 • Droge worstjes
 • Gegrild spek
 • Grillworst
 • Hachee
 • Jachtschotel
 • Lenteschotel
 • Leverworst
 • Mexicaanse tortilla
 • Ongerookte boterhamworst
 • Ontbijtspek
 • Pavantriham - met ster!
 • Prosciutto di Jack
 • Pulled beef
 • Romige kippensoep
 • Rookvlees
 • Spareribs

Hygiëne onderzoek

Laatst is er een Hygiëne onderzoek geweest en wij behaalden 4 x 10 punten! Wij stellen onze hygiëne dan ook als een van onze hoogste prioriteiten.


Gouden bekroningen bij VAS-beurs 2016

Tijdens de Nationale Slagers Vakbeurs, gehouden op 10 en 11 oktober 2016 in Amsterdam, zijn de volgende producten van onze gekeurd en in de prijzen gevallen!

Runderrookvlees - Goud met Ster
Hausmacher leverworst - Goud met Ster
Ovenschotel jachtschotel - Goud met Ster
Pastrami - Goud
Gekookte achterham - Goud
Gegrilde kipsticks - Goud

Om deze bekroning te krijgen moet het product voldoen aan een aantal strenge eisen en wordt het gekeurd op onder andere het aanzien, de kleur, consistentie, samenstelling en natuurlijk geur en smaak. De jury bestaat uit keurmeesters, deskundige worstmakers en
leerlingen van het Slagersvakonderwijs.

Al onze producten zijn natuurlijk gemaakt van onze streekrunderen, Hoeve varkens en tante Door kippen.
Topproducten bij Slagerij de Best te Nieuw-Bergen

Alle slagerijen die toegelaten zijn tot het Worstmakersgilde. onderscheiden zich door het leveren van een uitstekende kwaliteit vlees, worst, vleeswaren, traiteurproducten en andere delicatessen. Vele soorten vleeswaren, worst en traiteurproducten worden op ambachtelijke wijze in eigen bedrijf gemaakt.

Zij ontvangen hiervoor de proclamatie van stichting het Worstmakersgilde.

Het Worstmakersgilde is een club van volambachtelijke slagers, die juist het vervaardigen van topproducten hoog in het vaandel heeft staan. Zij verstaan hun vak als geen ander. Als vakbroeders onder elkaar kijken zij dan ook heel kritisch naar elkaars producten.

De slagers van het Worstmakersgilde, laten hun producten ook regelmatig beoordelen door een vakjury. Op wisselende en onverwachte tijdstippen worden bij de deelnemers producten opgehaald. De producten worden door onafhankelijke keurmeesters heel nauwkeurig geproefd en zorgvuldig bekeken. Ze worden als het ware binnenste buiten gekeerd. Na de keuring wordt er door de jury een beoordelingsrapport opgesteld.

De producten van Slagerij Arno de Best zijn met goud bekroond en ontvangt hiervoor een ‘Worstbeeld ’ voor de waardering van zijn ‘gouden’ producten!

Worstmakersgildeslager Arno de Best is eigenlijk gewoon ‘een lekker eten en genieten winkel’!