Afbeelding

Lange dagen, warm weer.. de zomerkriebels zorgen ervoor dat de barbecue weer vaker aangaat. En terecht, want het is gezellig, lekker en bovenal erg leuk!

Wij helpen u graag bij uw keuze en geven u graag de juiste adviezen over het bereiden van onze barbecue specialiteiten. Zijn er speciale wensen, neem gerust contact met ons op of kom in de winkel.

Onze marinades zijn allergeenvrij, m.u.v. de biefspiesjes (café de Paris) en gemarineerde speklappen (marinadesaus).

Barbecue assortiment

Prijzen zijn per 100 gram, tenzij anders vermeld.

Vleesspecialiteiten

Barbecueworst € 1,00
Hamburger € 1,20
Varkenssaté € 1,70
Kophaassaté € 2,00
Kipsaté (stuk) € 1,45
Hamburger van Tante Door kip € 1,35
Shaslick € 1,70
Kinderspies € 1,10
Halskarbonade zonder been € 1,30
Hoevevarken filetlapje € 1,50
Ardenner filetlapje € 1,50
Speklap € 1,10
Sparerib € 1,40
Kipfilet € 1,35
Drumstick € 1,15
Entrecote € 2,20
Biefstuk € 2,80
Biefspies € 2,50
Runderbaklap € 2,00
Lamskotelet € 2,25
Lamsfiletspies € 3,75
Lamsrack € 4,50


Visspecialiteiten

Garnalenspies dagprijs
Zalmspies dagprijs


Vegetarische specialiteiten

Groenteburger € 1,30
Hamburger € 1,30
Saté € 1,60
Shaslick € 1,75
Groentespies € 1,70


Salades

Huzarensalade € 0,85
Aardappelsalade € 0,75
Macaronisalade € 0,90
Zoete witte koolsalade € 1,10
Bloemkool-broccolisalade € 1,20
Tzatzikisalade € 1,10
Cranberrysalade € 1,10
Verse fruitsalade € 1,10
Salade van de week € 1,10


Sauzen

Per bakje van 250 gram.

Knoflooksaus € 2,50
Cocktailsaus € 2,50
Zigeunersaus € 2,50
Barbecuesaus € 2,50


Brood van Bakkerij van den Bergh uit Afferden

Prijzen per stuk.

Stokbrood (bruin of wit) € 1,75
Waldkorn stokbrood € 1,95
Italiaans brood € 1,95
Uienstokbrood € 1,95
Kaas-uienstokbrood € 1,95


Diversen

Prijzen per stuk.

Stevige wegwerpborden met luxe bestekpochettes € 1,00


Barbecue

Huur gas barbecue GRATIS
Borg en schoonmaakkosten barbecue € 12,50
Schoonmaakkosten grote barbecue € 35,00
Gas, afhankelijk van aantal personen € 7,50 of € 15,00
Gas bij all-in pakketten GRATIS


Barbecuepakketten

Lekker barbecueën? Wij helpen u graag verder!

Lange dagen, warm weer.. de zomerkriebels zorgen ervoor dat de barbecue weer vaker aangaat. En terecht, want het is gezellig, lekker en bovenal erg leuk! Wij helpen u graag verder met diverse heerlijke pakketten en ons uitgebreide BBQ-assortiment.
Bij de pakketten zonder barbecue min € 1.00 per persoon.

Pakketten 4 dagen van tevoren bestellen en vanaf 10 personen.

Zijn er speciale wensen, neem gerust contact met ons op of kom in de winkel.


Wilt u een barbecue op maat?

Wilt u een barbecue voor een grote groep of voor een feestje? Vraag ons naar de uitgebreide mogelijkheden. Wij kunnen dit compleet voor u verzorgen.


Barbecue voor bedrijven

Natuurlijk kunnen wij ook voor uw bedrijfsfeest een lekkere en complete barbecue verzorgen. Hierbij moet u dus niet alleen denken aan heerlijke vleesspecialiteiten en frisse salades, ook het bezorgen, opstellen, afruimen en schoonmaken is mogelijk.

Alles wordt in overleg besproken. Hierdoor kunt u voor ieder budget een bedrijfsbarbecue organiseren. Ook kunnen dan (eventuele dieet-) wensen in het menu opgenomen worden.


Extra informatie

  • Prijzen zijn gebaseerd op zelf ophalen.
  • Bezorgen alleen volgens afspraak met eventuele bezorgkosten.
  • Standaard bezorgkosten zijn € 15,00 in Bergen. Buiten de gemeente altijd in overleg.
  • Zondag ophalen alleen als niet anders kan, in overleg om 10.00 uur.
  • Graag tijdig bestellen om teleurstellingen te voorkomen.

De Kanjerspies!

Zoals de naam al zegt is dit een gigantische spies voorzien van heerlijk vlees. Wij hebben hier een apart pakket voor gemaakt, zolang de voorraad strekt. Voor 15 - 30 personen en zolang de spies beschikbaar is. Tijdig reserveren is gewenst.

Kanjerspies pakket
Kanjerspies

Gevuld met beenham, kipdöner, varkenssaté, gehakt en gegrild spek.
350 à 400 gram per persoon

Huzarensalade
Macaronisalade
3 soorten rauwkost
Vers fruitsalade
3 soorten sausjes
Diverse soorten stokbrood met kruidenboter
Kanjerspies barbecuekraam met toebehoren
Inclusief schoonmaken van de kanjerspies barbecue

Prijs per persoon: € 14,50

Voordeelpakket

Hamburger
Speklap
Kipsaté
Gemarineerd varkenslapje
Huzarensalade
Macaronisalade
3 soorten rauwkost
3 soorten sausjes
Div. soorten stokbrood met kruidenboter
Barbecue
Incl. schoonmaken barbecue

Prijs per persoon: € 12,75

All-in pakket

4 stuks vlees per persoon
Er wordt een variatie gemaakt van onderstaande producten.

Barbecueworst
Hamburger
Kipfilet
Varkenssaté
Speklapje
Varkenslapje
Huzarensalade
Macaronisalade
Vers fruitsalade
3 soorten rauwkost
3 soorten sausjes
Div. soorten stokbrood met kruidenboter
Barbecue
Incl. schoonmaken barbecue

Prijs per persoon: € 14,00

Keuzepakket

Zelf uw keuze maken van 4 stukken uit alle vleessoorten van ons assortiment!

Huzarensalade
Macaronisalade
3 soorten rauwkost
Vers fruitsalade
3 soorten sausjes
Div. soorten brood met kruidenboter
Barbecue
Incl. schoonmaken barbecue

Prijs per persoon: € 16,00

Saladepakket

Huzarensalade
Macaronisalade
Vers fruit salade
3 soorten rauwkost
Diverse soorten stokbrood met  kruidenboter

Prijs per persoon: € 7,95


Kids pakket

Kleine hamburger
Bbq worstje
Satéstokje

Prijs per persoon: € 2,95

Groot vlees op de barbecue

Een groot stuk vlees op de barbecue is heerlijk en gemakkelijker te bereiden dan u denkt. Met de lekkerste vleesspecialiteiten maakt u het buiten koken nog lekkerder. Een barbecue met deksel is ideaal voor het roosteren van een mooi stuk groot vlees. Daarmee krijgt u namelijk het meest smakelijke resultaat. Natuurlijk krijgt u van de Gildeslager een bereidingsadvies, zodat uw vlees op de juiste wijze bereid kan worden. Maar we hebben hier alvast enkele smakelijke tips.

Runder ribeye

Kruid het stuk vlees met een mengsel van olijfolie, peper en zout. Gebruik de kerntemperatuurmeter in het hart van het vlees. Grill de ribeye mooi goudbruin op de barbecue die goed verhit is. Wanneer de kerntemperatuur de 48-52 °C aangeeft, kan het vlees van de barbecue. Laat het even 10 minuten in folie rusten. Een heerlijk mals stuk vlees.

Côte de Boeuff

Kruid het vlees met een mengsel van olijfolie, peper en zout. Lekker grof mag. Gebruik de kerntemperatuurmeter in het hart van het vlees. Grill de runderrib mooi goudbruin op de barbecue die goed verhit is. Wanneer de kerntemperatuur de 48-52 °C aangeeft, kan het vlees van de barbecue. Laat het even 10 minuten in folie rusten. De smaak van de runderrib aan het been is net wat voller dan ribeye. Dat komt door de ribben in het vlees. Erg lekker!

Varkensprocureur

Kruid het stuk vlees met een mengsel van olijfolie, peper en zout. Voeg ook wat tijm en rozemarijn toe. Gebruik een kerntemperatuurmeter in het hart van het vlees. Grill de varkensprocureur mooi goudbruin op de barbecue die goed verhit is. Niet te heet. Wanneer de kerntemperatuur de 72 °C aangeeft, kan het vlees van de barbeuce. Even 10 minuten in folie laten rusten en u kunt genieten van een mals stuk vlees.

Neem de tijd!

Groot vlees op de barbecue heeft de tijd nodig. Laat het vlees op temperatuur komen. Zorg dat de houtskool niet meer dan zachtjes smeult en leg het vlees op het rooster er niet te dicht op. Met de deksel op de barbecue wordt het vlees rustig en gelijkmatig bruin en naar wens gaar of rosé. Het vlees moet wel regelmatig even worden omgedraaid.


3 lekkere sparerib tips

Lekkere gegrilde spareribs mogen niet ontbreken op de barbecue. Heerlijke malse kluifjes die je lekker met je handen eet. Natuurlijk leveren wij de lekkerste spareribs, naturel of gemarineerd. Maar wanneer u zelf wilt marineren, dan hebben wij enkele smakelijke suggesties voor fantastische marinades. U kunt ons altijd om het juiste bereidingsadvies vragen zodat u de lekkerste spareribs kunt bereiden op uw eigen barbecue.

Zoet-hartig

Meng 2 deciliter ketchup, 2 eetlepels keukenstroop en sojasaus, 3 tenen geperste knoflook, een halve eetlepel citroensap, 1 eetlepel chilipoeder en gemberpoeder en een mespunt kruidnagel. Laat de spareribs minstens 2 uur marineren.

Argentina barbecue

Meng 100 mililiter olijfolie, 4 teentjes geperste knoflook, 1 gesneden chilipeper zonder zaadjes, 3 eetlepels wijnazijn, 2 eetlepels verse oregano, 100 gram peterselie en een snufje zout en peper. Pureer het in de keukenmachine. Laat de spareribs minstens 2 uur marineren.

Whisky barbecue

Meng 250 mililiter ketchup, 150 mililiter whisky, 150 mililiter wijnazijn, 2 eetlepels worcestershire saus, 4 eetlepels mosterd, 4 tenen geperste knoflook, 4 lepels gedroogde uien en basterdsuiker in een pan met dikke bodem. Koken tot een dikke saus. Afkoelen en klaar. Minstens 2 uur marineren.